Registruj se zdarma pro adresář kontaktů Přihlásit přes mojeID
5 tipů na rychlé a chutné večeře  

5 tipů na rychlé a chutné večeře

11.12.2012 | 09:30
Facebook Twitter Google

Každý z nás to určitě moc dobře zná. Vrátíme se do hřejivé náruče domova a za nic na světě se nám nechce stát u plotny a připravovat večeři. Nyní už se nemusíte trápit. Máme zaručené tipy na chutné a rychlé večeře za pár korun.

S úsměvem uchopte kuchařské náčiní a pusťte se do práce. Během chvilky se z vaší kuchyně bude linout vůně, která navnadí všechny vaše chuťové pohárky, a namísto časově náročného vaření vám zbyde čas na rodinu a odpočinek. Rychlovky k večeři vám navíc určitě nezruinují rodinný rozpočet, právě naopak. Pojďte se s námi inspirovat.

Pondělí: Krabí pomazánka

Budeme potřebovat: balení krabích tyčinek, citrónovou šťávu, cibuli, mrkev, majonézu, bílý jogurt, sůl, pepř

Krabí tyčinky nakrájejte na menší kousky nebo nastrouhejte na struhadle a zakapejte trochou citrónové šťávy. Přidejte nakrájenou cibuli, nastrouhanou mrkev, majonézu, bílý jogurt a nakonec dochuťte.

Náš tip: Servírujte s křupavou francouzskou bagetou a čerstvou zeleninou.

Úterý: Salámoví šneci

Budeme potřebovat: listové těsto (v obchodě pořídíte již rozválené spolu s pečícím papírem), jakýkoli salám, plátky tvrdého sýru, kečup nebo plnotučnou hořčici, bazalku, oregano a žloutek na potření.

Rozválené listové těsto potřeme vrstvou kečupu popřípadě hořčice, posypeme kořením a po té klademe salám a sýr. Těsto smotáme a nakrájíme na kolečka, které potřeme žloutkem. Pečeme dozlatova asi 15 minut.

Středa: Lehoučký kuřecí salát se zeleninou

Budeme potřebovat: kuřecí prsa, zeleninu (okurka, paprika, rajčata, ledový salát), dresing

Kuřecí maso posolte, nakrájejte na kostičky a restujte dokud nebude křehké a měkké. V průběhu přípravy pokrájejte zeleninu a spolu s masem ji vložte do mísy, přelijte dresingem a promíchejte.

Čtvrtek: Rybí filet po mlynářku

Budeme potřebovat: jakýkoli druh ryby (pangasius, tilapii, atd.), hladkou mouku, sladkou papriku, koření na rybu, bazalku, sůl a olej na osmahnutí

Osolenou rybu obalte v hladké mouce, která bude dochucena paprikou, bazalkou a rybím kořením, po té lehce osmahněte na oleji.

Pátek: Topinka s volským okem a křupavou sýrovou krustou

Budeme potřebovat: chléb, tuk na smažení, vejce, tvrdý sýr, kečup

Připravte si topinky a zároveň odstartujte přípravy volského oka. Vejce servírujte na opečený chléb a bohatě zastrouhejte sýrem. Nakonec dozdobte kečupem.

Dobré jídlo je základ úspěšného dne a zdrojem dobré nálady. Inspiraci se spoustou námětů a užitečných rad pro zábavné vaření hledejte na TradičníRecepty.cz.


Další články



Poslat SMS