Registruj se zdarma pro adresář kontaktů Přihlásit přes mojeID
Houbařská sezóna není zdaleka u konce!  

Houbařská sezóna není zdaleka u konce!

28.10.2012 | 15:35
Facebook Twitter Google

Gumáky, košík a už můžete vyrazit do lesa na houby. V Česku se houbaření stalo spíše sportem a baví nás víc a víc. Toto houbové prvenství ve světě si udržujeme rádi a taky proč ne.

Česká houbařská vášeň pramení už z historie, kdy se houbám říkávalo maso chudých. Průměrný Čech vyrazí na houby alespoň jednou za rok, ale najde se i mnoho vášnivých houbařů, kteří vyrážejí několikrát do roka. Proto také vychází na jednu Českou domácnost 8 kilo nasbíraných hub ročně. Sběr hub představuje i příjemný pobyt v přírodě a zasloužený relax.

Houby jsou nepostradatelnou surovinou v kuchyni. Mají znamenitou chuť, pro dietářky skoro žádné kalorie, jsou bohaté na vitaminy a minerální látky. Pro svoje blahodárné účinky se často používají ve farmaceutickém a chemickém průmyslu. My se ale chemií zabývat nebudeme, vaření hub totiž žádná chemie není, houby se dají připravit na mnoho způsobů a příprava není vůbec složitá.

Vyzkoušet můžete lahodné houby zapečené v mozzarelle a bylinkách. Pokud se vám nechce do velkého vyvařování, zkuste houby zapečené v troubě i s bramborami a pokud jste milovníci pálivých jídel, vyzkoušejte ostrou houbovou omáčku.

Dobrou chuť!


Další články



Poslat SMS