Registruj se zdarma pro adresář kontaktů Přihlásit přes mojeID
Salmonela v českých kuřatech. Pozor!  

Salmonela v českých kuřatech. Pozor!

14.2.2012 | 07:00
Facebook Twitter Google

Časopis dTest objevil, že některá kuřata v českých obchodech obsahují množství bakterií salmonely. Taková potvůrka vám může způsobit tak bolestivý průjem a zvracení, že na ni nadosmrti nezapomenete!

Salmonel existuje několik druhů. Evropská unie stanovila pravidla pro limity konkrétních druhů, které však česká kuřata porušují – tedy, ta kuřata za to nemohou.

Bohužel, ani mnozí nejznámější dodavatelé kuřat testem neprošli. Kromě nebezpečné salmonelly se v kuřatech objevila i E-coli, listeria nebo stafylokok.

Při přípravě syrového kuřecího masa zapomeňte na koštování! Jakmile kuře projde varem, rizika onemocnění se nemusíte bát. Pokud také kuře milujete, kupujte ho dál, ale pořádně vařte, smažte, pečte, co to jde.

Pokud tedy v obchodě uvidíte pofidérní maso, které už od pohledu prošlo záruční dobou a je v prodeji, anebo jako já na vlastní oči přelepování fólie s datem spotřeby zaměstnancem jednoho nejmenovaného obchodního řetězce, rozhodně se ozvěte! Za těch pár týdnů zdraví namísto sezení na záchodě v neskutečných bolestech to opravdu stojí!


Další články



Poslat SMS